sunnuntaina, joulukuuta 2

Takinkääntäjä?


Olenko mä takinkääntäjä? Enkö mä ole todellinen Ässä-fani?


Mun huoneessa on pieni vaatehuone. Se on mulle lätkähuone. Siellä huoneessa on joukkuekuvia, vaatteita, huiveja, kiekkoja, maila ja kirjoja. Kaikkea mitä mulla on lätkään liittyvää. Siellä on myös Tapparahuivi,-pipo ja -lippu, sekä muuta pientä Tapparaan liittyvää.
  
  2010-11 kaudellä kävimme Tapparan otteluissa. Hifk-Tappara, Tappara-Jyp, Tappara-Ässät, Ilves-Tappara ja Jokerit-Tappara. Olin tuolloin Tappara-fani. Kävin kyllä myös Ässien otteluissa: Tappara-Ässät, Pelicans-Ässät, Jokerit-Ässät, sekä Hifk-Ässät. Ihan vain, koska mutsi halusi. En oikein muista, miten aloin kannattamaan Tapparaa. Tiesin, että mutsini oli käynyt Tapparan peleissä, asunut Tampereella ja omistanut kausikortin. Hänellä on Tapparan T-paitoja ja lapaset. Luulin, että mun mutsi kannatti Tapparaa(, mutta lopulta selvisikin, että Ässät on ykkönen). Siitä se kai lähti. Halusin käydä Tapparan peleissä, ostaa fanituotteita ja kannustaa Tapparaa. Enkä mä tiennyt oikein muista joukkueista paljon mitään. Tapparastakin tiesin vain Pekka Saravon, Niclas Luseniuksen ja Harri Säterin. 
    Kirvesrintojen pelaaminen ei ollut niin hyvää kuin tällä kaudella. Muistan yhdestä Tapparan pelistä sen, että yksi Tapparafani sanoi lopettavansa peleissä käynnin, jos se on tälläistä. Se ottelu taisi päättyä Jypin voittoon. 
  
   Kausi 2011-12. Kauden ensimmäinen peli mulle oli Hifk-Tappara, jonka Hifk voitti 6-1. Ei mennyt pitkää aikaa, kun mutsi vei mut Espooseen katsomaan Ässien peliä. Ässät voitti. Tähän peliin taisin laittaa ensimmäistä kertaa jotain patavaatetta. Pelaajista muistin jo edelliskaudesta Ville Uusitalon ja Ryan Caldwellin, sekä Juha Järvenpään. Espoo-ottelun jälkeen aloimme käydä enemmän Ässien peleissä. Fanituotteita kertyi ja Tappara unohtui. Halusin käydä Ässien peleissä ja kävimme Ässien peleissä. Halusin kuitenkin kannataa Tapparaa vielä. 
   Marraskuussa kävimme Ässät-Tappara pelissä, ja meinasin laittaa samaan aikaan Ässä-, sekä tapparahuvin. Päädyin kuitenkin pelkkään ässähuiviin. 
Matsin voitti Tappara. Voittajalla ei ollut mulle väliä. Ihan sama. Tykkäsin kummastakin.
    Kauden aikana musta kuitenkin tuli lopulta Ässä-fani. Kävin Ässien otteluissa, tapasin pelaajia, opettelin Ässien pelaajat. Seurasin intohimosesti Ässiä ja halusin, että joukkue voittaa Suomen mestaruuden. 
Tutustuin myös muihin Ässäkannattajiin, joiden seurasta olen saanut nauttia myös tällä kaudella.
   
   Tappara ei kuitenkaan unohtunut siinä samalla. Seurasin vielä, miten Tapparalla meni, mitkä pelit he voittivat, hävisivät ja monennes he olivat runkosarjassa. Peleissä en kuitenkaan käynyt niin paljo kuin Ässien.
Olisin kyllä halunnut, mutta mutsi ei. Mutsi on todella fanaattinen Ässä-fani. Ollut monta monta vuotta. Ässät on hänelle ykkönen. Hän on se, joka sai mut Ässä-faniksi. Ehkä mun pitäisi kiittää häntä, että oon löytänyt tälläisen  ''harrastuksen'' ja, että mä kannatan tätä mahtavaa joukkuetta. 

Mutta Tappara. Tapparaa mä haluaisin seurata myös lähes yhtäpaljon kuin Ässiä. Vai haluanko? Musta tuntuu, että en mä haluakkaan. Ristiriitaisia tunteita, joita en ehkä haluaisi tuntea. En halua olla takinkääntäjä. Mun mutsi leimaa mut sellaiseksi. Taidan mä olla takinkääntäjä, jos mä kerran kannatan toistakin joukkuetta. Jos olisin tosi Ässä-fani, en kannattaisi muuta joukkuetta? 

Nuo Tapparafanituotteet pölystyvät tuolla huoneessa. Pyyhinkö pölyt tammikuussa, kun aion mennä Tapparan peliin Tapparafanina? Mua hävettää se ajatus, että olisin Hartwall-areenalla kannattamassa Tapparaa. Ajatus pyörii mielessä, että siellä on joku jokeri-fani, kuka on nähnyt mut Ässien matsissa ja kattoo mua sillä tavalla, että eikös tuo ollut Ässä-fani, kauhea takinkääntäjä. 

Jos mun pitäisi valita Ässien ja Tapparan välillä, valitsisin Ässät. Tarvitseeko mun tehdä valintaa, että saan hyvän omatunnon? Jätänkö Tapparan ihan kokonaan? Myynkö fanituotteet vai hautaanko ne kaapin pohjalle? Voinko mä samalla kannattaa jotain toista joukkuetta, kun kannatan jo intohimosesti yhtä?
Mun omatunto kolkuttaa. Kolkuttaako se turhaan? Eikö me saada kannatta mitä me itse halutaan? Eikö se niin ole?  Ehkä mun ei pitäisi potea huonoa omatuntoa... Mä kuitenkin haluan olla tosi Ässä-fani, ja jos Tapparan kannattaminen samalla ei määritä mua tosi Ässä-faniksi ja poden huonoa omatuntoa siitä, että kannatan kirvesrintoja, niin ehkä mä ''unohdan'' Tapparan...

Kamala vuodatus, mutta omatunto ja mutsi pisti ajattelemaan asiaa ja tulin vuodattamaan sen tänne.
Kertokaa mitä mieltä olette asiasta.
Teenkö mä asiasta liian ison jutun?
Lätkähuone

-Aino

14 kommenttia:

 1. mun mielestä se on silleen että yks on se ykkösjoukkue,loput on vihollisia. Mutta toisaalta tunnen monia joilla on sellasia sympatiasuhteita joihinkin joukkueisiin tietyistä syistä. En usko, että kukaan sua on leimaamassa takinkääntäjäksi, vaikka Tapparan pelejäkin käyt katsomassa, ja sitäpaitsi who care's what anybody else thinks ! Jos sä tykkäät Tapparasta oikeesti, sun ei tarvii välittää jos joku pitää sua ässien petturina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ''who care's what anybody else thinks''
   Toi on kyllä aika hyvin sanottu!

   Kiitos tästä monipuolisesta kommentista!
   Ehkä mä en vaan sitten välitä mitä muut ajattelee!

   Poista
 2. Tämä onkin vaikea kysymys, tiedän kokemuksesta. Omasta puolestani voin sanoa etten kyllä pysty millään hylkäämään kumpaakaan joukkuetta (Tepsiä tai Ässiä). Molempia kohtaan on kehittynyt niin vahvat tunnesiteet.

  Tepsiä tulee tietysti Turussa asuvana seurattua aktiivisemmin, mutta kyllä mä silti aina seuraan Ässien otteita joka kierroksella ja yritän päästä mahdollisimman usein Isomäkeen käymään. Tämä seuraamisen taso vaihtelee myös kausittain, esim. tällä hetkellä on hiukan sellainen vaihe että Tepsin liigajoukkueen touhut tuntuvat enemmän tai vähemmän samantekeviltä, jotenkin siihen yleiseen sähellykseen vain turtuu... A-nuoret ovat sitten tietenkin oma lukunsa. Sen sijaan sanoisin että kiinnostus Ässiä kohtaan on noussut tämän syksyn aikana, eikä vähintään siksi että ovat pelanneet mahdottoman hyvin ja taistelevasti niissä otteluissa jotka olen nähnyt.

  Itse koitan olla välittämättä muiden mielipiteistä tässä asiassa, tunnen muutamia muitakin "kahden joukkueen ihmisiä" eikä kukaan ole oikeastaan mua alkanut vielä missään vaiheessa moralisoimaan tästä. Mä koen että mä pystyn yhtälailla kannustamaan molempia joukkueita ja rakastamaan kumpaakin jengiä omalla tavallaan. Jos se sitten tekee musta jonkun silmissä huonomman fanin/kannattajan niin olkoon sitten niin, molemmilla joukkueilla on ja tulee aina olemaan oma paikkansa mun sydämessäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä ja rakentavasta kommentista!

   En mäkään koe pystyväni tosta noin vain hylkäämään joukkuetta! Mullakin on kehittynyt vahvat tunnesiteet Tapparaan, sekä Ässiin. En mä ennen ajatellut, että siitä olisi haittaa, jos kannatan toistakin joukkuetta.
   Sitten aloin ajattelemaan, kun mun mutsi sanoi mulle, että olen takinkääntäjä, kun olimme Tapparapäivässä keräilemässä Tapparapelaajien nimmareita.

   ''Mä koen että mä pystyn yhtälailla kannustamaan molempia joukkueita ja rakastamaan kumpaakin jengiä omalla tavallaan.''
   -Todella hyvin sanottu. Mustakin tuntuu tuolta. Ehkä mä ajattelen liikaa, mitä muut musta ajattelee. Ei pitäisi!

   Poista
 3. Ei siin mitään pahaa oo jos on monta sm-liiga joukkoetta jota fanittaa .
  Ite fanitan Ässiä ja kyllä jos on pakko sanoo toinen ni se on ehdottomasti HIFK.Ässä-fani oon ollu 8-vuotiaasta lähtien ja aloin fanittaa HIFK:ta 14-vuotiaana(osittain siitä syystä että "Mikke"Granlund pelas siellä)
  Ja tottakai aina ku HIFK tulee Isomäkee nii sitä on pakko päästä kattomaan,vaikka toivonkin että Ässät voittaa sillo.
  Ässä-fanituotteita mul on aika paljon,HIFK:sta ei oo oikee vaa HIFK:n
  vuosikirja kaudelta 11-12.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva kuulla teistä muistakin, jotka kannattaa muuta joukkueita!
   Kiitos kommentista!

   Poista
 4. En mää ainakaan nää mitään pahaa siinä jos fanittaa kahta joukkuetta. Eikä tää ollut mikään vuodatus, vaan paremminkin oma pohdinta asiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Oon näitten kommenttien kautta nyt päättänyt, et voin mä kannattaa Tapparaa, enkä mä välitä negatiivisista kommenteista liittyen tähän asiaan :)

   Poista
 5. Missä asut? Aloin seuraamaan tätä vasta enkä löytänyt :D Mietin vain tällein yleisesti. Ja alkoi kiinnostamaan (varmaan tämäkin jossain on) , kuka on ässien lempipelaajasi, sillain luonteel kannalta vai oletko paljonkin tavannut heitä?

  Itse olen IFK fani täysin, mutta myös ns. "sympatiafani" ässiä kohtaan, koska ollaan saatu ilmaislippuja isän kautta ässien peleihin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://sykkiva.blogspot.fi/2012/11/you-ask-i-answer-vastaukset.html
   Suosittelen sua lukee ton postauksen!

   Juha Järvenpää on mun lempipelaaja kaikista. Se oli todella mukava jo ekalalla kerralla, kun menimme hänelle puhumaan. Aina on ollutkin, vaikka olisi kiire!

   Poista
  2. Järkkäri on niin ihana vai mitä Aino:DD

   Poista
 6. Ihtelläni on silleen, että vaan yks jengi sm-liigasta. _Mulle_ olis tosi kaukanen ajatus kannattaa kahta joukkuetta. Mutta kyllä mä ymmärrän jos muitakin joukkueita kannattaa, en ala "tuomitsemaan" ketään päätöstensä perustein sun muuta, mutta henkilökohtaisesti itelleni ois tosi vaikee nähdä jonkun muun joukkueen fanikamoja/ ottelulippuja hallussa. :) Kukin tekee sitä mitä lystää, jos haluaa pitää kahdesta jengistä, ei se tee susta yhtään sen huonompaa fania kun kenestäkään muusta.

  VastaaPoista

Heitä ihmeessä kommenttia!

Alustavia kysymyksiä:
Jäikö jokin asia epäselväksi?
Oletko jossain asiassa eri-/samaamieltä?
Mitä mieltä olit postauksesta?
Olisitko lisännyt jotakin?

Kiitos, kun kommentoit PATASYDÄN SYKKII -blogia!!!