perjantaina, marraskuuta 9

you ask, I answer: Vastaukset

Kiitos, kun laitoitte kysymyksiä!

Kysymyksiä tulikin todella paljon, kiitos siitä. Tämä on sitten todella pitkä, joten toivottavasti jaksatte lukea!
+Lisäsin kuvateksteiksi joka kuvan alle yhden faktan.
+Jatkokyssäreitä saa lähettää kommenttiboxiin.


1.Missä kaikkialla oot käyny seuraa lätkää? Ässiä kaikis paitsi Jyväskylässä, Oulussa ja Lappeenrannassa on vielä käymättä.

2.Onko sellaista paikkakuntaa jonne haluisit lähteä katsomaan edes kerran ässien pelin? Ehdottomasti Oulu! Se on kauimpana ja uskon, että pelaajat arvostaisi sitä. Enkä ole nähnyt vielä yhtään kärppien peliä.

3.Miks just Ässät? & miten oot päätyny seuraamaan just ässiä etkä jotain muuta joukkuetta? Mutsi. Mun mutsi on pienestä pitäen kannattanut Ässiä Veli-Pekka Ketolan takia. Kun mua alko kiinnostaa lätkä pari vuotta sitten, ensin aloin seuraamaan Tapparaa. Viime kaudella me sitten alettiin käydä Ässien peleis, koska mutsi halusi. Peleissä käymäl aloin sit ''kiintymään'' Ässiin ja Tappara jäi toiseksi. Nyt sitten Ässät on se mun sydäntä lähinnä oleva joukkue, jota haluun seurata niin paljon kuin voin ja käydä peleissä niin usein kuin pääsen. Koukkuunhan siinä sitten jäi.

1. Mielestäni on todella kivaa mennä antaa klikit pelaajille, ennen ottelun alkua, kun he menevät lämppäreiltä pukkareille.

4.Kuinka kauan oot seurannu? Kaudella 2010-11 kävin ensimmäisissä liigapeleissä, joissa oikeasti seurasin. Sillon kävin Tapparan peleissä. Kävin myös parissa Ässienkin pelissä, jotka Ässät voitti. Viime kaudella aloin seuraamaan aktiivisemmin ja Ässiä. Kävimme myös paljon enemmän peleissä.

5. 5 lempipelaajaa liigasta/Ässistä? & Miksi just ne?
Liigassa: Chris Connolly (Tappara) Tykkään Chrisistä sen takia, koska hän on taitava pelaaja, ja miten hän käytäyttyy faninen kanssa. 
Ryan Caldwell (Lukko) Entinen Ässäpakki, ja jäi mieleen kaudelta 10-11. Hän oli hyvä pakkipari Kudrocin kanssa.
Juha Metsola (Tappara) Lostava nuori vahti ja torjuu mielestäni yhtä hyvin kuin Pekka Tuokkola.
Matt Generous (Lukko) Hän jäi mieleen Lukon joukkue-esittelystä, kun hän oli koko ajan hymysuuna. Hän on myös hyvä hyökkäysalueella.
Antti Mäkilä (Kärpät) ex-ässä ja mielestäni tulevaisuuden lupaus, kuhan jaksaa harjoitella. 

Ässissä:
Juha Järvenpää Mielestäni yhtä taitava vahti kuin Antti Raanta ja jaksaa muistaa fanejakin. Saisi mielestäni olla tolppien välissä useammin.
Michael Ryan Hän jäi mieleeni heti, kun hänet ensimmäisen kerran näin. Todella taitava kiekon kanssa ja luotto voittomaalikilpailuissa. Hän jaksaa aina moikata meitä, kun näkee.
Stephen Dixon Osaa luoda paikkoja ja ei ole syyttä Ässien kultakypärä.
Jesse Joensuu Todella hyvä maalintekijä ja vahva kentällä. Harmi, että hän on tuomareiden silmätikku ja joutuu usein penaltiin. Tervehtii, kun nähdään.
Ville Uusitalo Oikea kymppimies Ässien kapuksi. Luottopakki. 

+Tykkään kaikista Ässissä.

Tiedän, että lempipelaajat yleensä määritellään pelitaitojen perusteella jne, mutta nään monia pelaajia pelin jälkeen ja siellä mieleen jää erilainen kuva kuin kentältä. Pelaajiin pääsee tutustumaan paremmin.
Ja mielestäni noi mun lempipelaajat ovat myös hyviä jäällä.

2. Muistan kaikki Ässäpelaajat, mutta Tapparan kaikkia pelaajia en.

6. Kuinka paljo käyt peleissä? No niin usein, kun päästään ja on varaa. Viime kaudella me käytiin 19 pelissä. Tällä kaudella päästäisiin noin 30.  Bluesin, Jokereiden ja Hifk:n kotiotteluihin päästään arkisinkin, joten niissä ainakin. Lauantaisin sitten voidaan mennä pidemmälle. Perjantaisin Tampereelle, Lahteen ja Hämeenlinnaankin voi lähteä. Ollaan mutsin kanssa sen verran ''hulluja''.

7. Jutteletko paljon pelaajille? Kyllä sitä jokaselle jotain tulee sanottua, mutta ei paljoa. Lemppareille tulee juteltua enemmän. Mutta esim. vieraspelien jälkeen pyrin sanomaan jokaiselle hyvää kotimatkaa ja jne. Eli en paljoa.

8. Mitä juttelette mahdollisesti? Joskus tulee puhuttua illan pelistä, joskus tulevista tai jostain muusta.

3. Oon käyny muissa kuin Ässien/Tapparan sm-liiga otteluissa vaan jonkun tietyn pelaajan takia.

9. Lempihallisi ja miksii? Tepsin kotihalli . Se oli iso ja hieno + moderni.

10. Ikuisesti patasydän? Tähän kysymykseen haluasin vastata kyllä, sillä Ässät on mulle se ykkönen, mutta en voi sanoa, että kannatan vain Ässiä, sillä Tappara kiinnostaa mua myös. Mä en seuraa Tapparaa niin paljoa kuin Ässiä. Padan peleissä käyn, seuraan Ässiä eniten, joukkue kiinnostaa eniten, joukkue on ykkönen. Kaudel 10-11 kiinnyin kuiteskin Tapparaan ja oon Ässien rinnal seurannu Tapparaa. Tämä tekee musta takinkääntäjän ja tunnen huonoo omatuntoo siitä.  Mä oon miettiny, et ''jättäisin'' Tapparan seuraamisen, et mun sydämes olis vaan yks seura, Ässät. Mut Tapparan jättäminen kyl on vaikeet. 
Mut silti ikuisesti patasydän!

11. Ketä kaipaat viimekauden Ässäjoukkoeesta ja miksi? Ryan Caldwellia, Antti Mäkilää ja Mark Leetä. Ryan jäi mieleen jo kaudelt 10-11. Hän on mielestäni hyvä pakki ja oli kiltti faneille. Osa Ässiä. 
   Toivoin ain, et Antti menestyis ja sais pelaa paljon. 
   Mark Lee oli tosi ilonen ja kiltti faneille. Kentäl tosi tehokas ja teki tulosta.

4. Mun yks suurimmist unelmista on saada Veli-Pekka Ketolan ja Teemu Selänteen nimmari

12. haluaisitko seurata enemmän myös mestistä?& onko sulla lempijoukkuetta mestiksessä, jos on mikä? Ehkä sitä voisikin, koska esim. ex-ässä Matt Nickerson on KooKoossa ja joitakin Tapparan pelaajia käy pelaamassa muutamia pelejä LeKissä. Keravalla, joka on lähellä meidän kotikaupunkia, on mestis-seura HCK. Oon kyllä miettinyt, että alkaisin seuraamaan, mutta en vielä tiedä mitä joukkuetta XD 

13. ootko käynyt katsomassa suomen pelejä koskaan tai ootko menossa lähiaikoina? Kävin joskus pienenä katsomassa Karjala-turnauksessa jotkut ottelut, mutta en niistä muista mitään. Tänä vuonna kävin ns.ensimmäisissä Leijona -matseissa, koska niissä seurasin peliä. Kävin ekan kerran silloin, kun oli Leijonien kiekkokiertue. Kävin silloin, kun joukkue pelasi Valko-Venäjää vastaan Hakametsässä. Suuri yllätys oli, että Porin poika löytyi joukkueesta, Veli-Matti Savinainen, joka iski ottelussa tärkeän maalinkin!
  Kävin myös tänä vuonna MM-kisoissa katsomassa Ranska-Suomi. Oli mahtava tunnelma, ja Suomi voitti 7-1 !

14. Seuraatko NHL:ää ? ( ei tietenkään nyt sattuneesta syystä, mutta yleisesti)? & Jos joo niiin mikä jengi on ylitse muiden ?  En, mutta tahtoisin! Joukkuetta en tosin tiedä, mitä seuraisin. Boston Bruins on kyllä käyny mielessä, ja oon sitä hiukan ''tutkinut'' ja siellä oli Tuukka Rask! Mutta en yhtään tiedä. Jos alan seuraamaan, niin seuraisin varmaan sellaista, missä on suomalaisia. Katsotaan nyt, miten käy.
kuva: espn.go.com
5. Tahtoisin käydä katsomassa ulkomaillakin jääkiekkoa. NHL-ottelu on unelma!

15. Voitko luetella jokaisesta liiga jengistä jonkun suosikkipelaajan ? Blues Juuso Riksman Hifk Joni Ortio Hpk Tuomas Santavuori  Ilves Andres Lindbäck Jokerit Eero Kilpeläinen Jyp Eric Perrin KalPa Sami Kapanen Kärpät Jussi Jokinen Lukko Ryan Caldwell Pelicans Jan Latvala SaiPa Mark Lee Tappara Chris Connolly Tps Mikko Koivu Ässät Juha Järvenpää

Kaikki ei oo mitään lemppareita, mut jos esim menen joukkueen peliin, niin tätä pelaajaa yleensä seuraan joukkueesta.

16. Paras ässämuisto?  Hyviä on tosi monta, mutta uskon, että se paras on vielä tulossa.

17. Miksi aloit seuraamaan lätkää?  Mutsi.


6. On kivaa, kun pelaajat huomaa, miten monessa vierasottelussa me käydään.

18. miten pääset niin moneen vieraspeliin? Mutsi sponssaa ja VR kulkee. Moni varmaan olettaa, että mä olen porilainen tai asun Porin lähellä, mutta en. Me käydään mun mutsin kanssa yleensä otteluis ja hän maksaa mulle liput ym. Sit me asutaan tosi hyvällä paikkakunnalla, mistä päästään hyvin junalla muille paikkakunnille. Esim. Helsinkiin menee puolituntia täältä ja Tampereelle puoltoista. Talvea innolla odottean vr.

19. kuinka kauan oot seurannu aktiivisesti lätkää ?  Viime kaudesta. Joka pelin lopputulos tuli katottuu ja runkosarjan sijoitus jne.

20. 5 pelaajaa jota "vihaat" tai et erityisemmin pidä, ja perustelut?  Viime kaudel en tykänny, kun Ässiin tuli pelaaja, Jakub Sindel. Se ei tehny siel jäällä oikeen mitään mun mielestä. Vähän yhtä tyhjän kanssa.
Jarkko Ruutu (jokerit). En tykkää sen taklauksista ja, kun se ärsyttää toisia. 
Siim Liivik (Hifk). Tappelija mun mielestä. Jäi negatiivinen mielikuva, kun tappeli Niko Palosen kanssa.
Markus Kankaanperä(Tappara). Tykkää jäähyillä ja haastaa riitaa, mä en.

En todellakaan tunne noita pelaajia, mutta sellaiset ensivaikutelmat olen saanut ja lukenut uutisista.


7. Salaa toivon, että koko NHL-kausi peruuntuisi, että Jesse olisi Ässissä koko kauden.

21. Mitä ominaisuuksia arvostat eniten jääkiekkoilijassa? Mielestäni yksi tärkeimmistä on se, että jaksaa muistaa faneja ja on osa joukkuetta.  Ja tietty se, että on hyvä pelaaja.

22. Paras muistosi jääkiekon parissa? & Paras paikan päällä näkemäsi jääkiekko-ottelu? (Voi toki myös olla vastauksena jo edelliseen) Ranska -Suomi MM-ottelu. Tunnelma oli niin parasta!

23. Kalliit pelaajahankinnat vai "oman kaupungin pojat"? oman kaupungin pojat.


8. Rakastan sitä tunnelmaa, mikä Isomäellä on ja MM-kisoissa.

24. Löytyykö liigasta jotain "inhokkijoukkuetta"? Stadin joukkueet. Jokereiden ja Hifk:n voittaminen tuntuu parhaimmilt. Me asutaan täällä Stadin lähellä ja lehdet ja media hehkuttaa niitä niin paljon. 

25. mikä joukkue voittaa tänä kautena suomen mestaruuden?  Ässät tietty!

26. kuka on sun lempipelaaja? Juha ''Järkkäri'' Järvenpää ja kenttäpelaajista Michael Ryan


9.En tykkää, kun pelaajat tappelevat. En seuraisi lätkää, jos se olisi kuin Lämäri -leffaa.

27. koska tuut meidän kanssa seisomakatsomoo? Varmaa ens kerral, ku tullaan Poriin (ehkä 1.12 Ässät-Jokerit) En malta oottaa sitä tunnelmaa

28. lempimuisto pelaajien kanssa puhumisesta ym? Juhan kanssa keskustelut ja se kun mutsi yritti saada Stevietä sanomaan jotain suomeks, ja se vaan nauro.

29. löytyykö ns. inhokki joukkueita? entä pelaajia? No noihin oon vastannu ylempänä (:

10. Mua alkaa ärsyttämään joidenkin pelaajien liika hehkutus mediassa, kuten Mikael Granlundin.

30. Ootko saanu kavereit lätkän parista? Joo! Hallilla jo tunnistaa monia naamoja ja on tullu käytyy kattoo pelei myös kaverin kaa,  ja tulevaisuudes on jo peli, jos toinenkin suunnitteil, mihin meen kaverin kaa. Tän bloggaamisen kautta oon löytäny tosi monta upeet persoonaa, jotka seuraa lätkää. Peleissä nähty ja jne. Aivan mahtavaa! Nyt on joitakin mun mutsin lisäks, kenen kanssa keskustella lätkästä! Oon tosi kiitollinen siitä.

-Aino

11 kommenttia:

 1. tää oli kiva postaus :) en tienny ees kaikkii juttui täst ja sun ns. mielipiteist!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   No kiva, et sä sait tietää must jotain lisää. Se oli se pointti täs :D

   Poista
 2. tosi kiva kysymyspotaus :)) Onpa kiva kuulla että haluasit tulla ouluun kattoon ässien peliä, vaikka tää onkin kauempana verrattuna muihin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vain, että Ässillä ei ole lauantaisin Oulussa peliä tällä kaudella :( Jos olisi ollut, oltaisiin varmaan tultu.

   Poista
  2. ei okkaan :( aina kun on joku paikka jonne haluais kattoon pelii niin ei varmasti oo lauantai pelejä siellä..

   Poista
  3. Niinpä! Sama SaiPa ja Jyp. Tälläkään kaudel en pääse, koska ei oo lauantain tai lomal pelii niitten halleis.

   Poista
 3. vähä kiva tää postaus ! :-)

  VastaaPoista

Heitä ihmeessä kommenttia!

Alustavia kysymyksiä:
Jäikö jokin asia epäselväksi?
Oletko jossain asiassa eri-/samaamieltä?
Mitä mieltä olit postauksesta?
Olisitko lisännyt jotakin?

Kiitos, kun kommentoit PATASYDÄN SYKKII -blogia!!!